Visste du att arbetsgivarna i kommuner och landsting får betala 20 miljarder kronor per år för sjukfrånvaron?

Det framgår i senaste numret av Tidningen Vision.

Jag hade ju äran att få föreläsa i Torsby, kommunen som har lägst sjukfrånvaro. Det beror så klart på många saker. Men en framgångsfaktor tror jag är chefernas engagemang, självklart var de med på mina föreläsningar. Dessutom pratar de om arbetspåverkan och inte arbetrelaterad sjukskrivning. I Torsby är personalens hälsa en prioriterad fråga och de satsar på det förebyggande arbetsmiljöarbetet. De har ett gemensamt tänk kring rehabilitering och arbetsmiljö.

Jag önskar att fler kommuner och landsting kunde använda Torsby som ett gott exempel. Tillsammans kan vi hjälpas åt att förebygga stressrelaterade sjukskrivningar!


Läs artikeln

Läs hela inlägget »

Igår hade Eskilstuna kommuns anställda möjlighet att lyssna på min föreläsning "Hur jag undvek att gå in i väggen" under hälsoveckorna.

Jag brinner för att få bidra till att andra mår lite bättre och jag är alldeles rörd av all fin återkoppling.

Tidigare - Nu

 • Kämpa - Balans
 • Förlorare - Vinnare
 • Vadå andning? - Medveten andning
 • Gnäll, tjafs, skrik - Harmoni i tillvaron
 • Att-göra lista - Prioriteringslista
 • Reagera (tankar)- Agera (ord, handling)
 • Negativa tankar - Positiva tankar
 • Flera saker i taget - En sak i taget
 • Måste göra - Vill göra
 • Framtiden - Här och nu
 • Fokus på det jag inte kan påverka - Fokus på det jag kan påverka


Reflektioner från deltagarna
”Idag när Therese Nilsson talade för anställda i Eskilstuna Kommun var hela framtoningen så ödmjuk och medmänsklig att det snart blev en varm och hjärtlig stämning i lokalen. Det är inte många som går in i väggen som är så snabba på att ta tag i det hela och det är ytterst få som fixar det på två veckors sjukskrivning... Det vore ju enkelt att framstå som en självgod, hurtfrisk typ, som vill visa sig föredömligt klok även när det krisar. Men, ingen risk alls när det gäller Therese...! Hon står där som en skör medmänniska och bjuder friskt på sig själv, sina tankar och sina hårt erövrade insikter. Det är uppenbart att hon vill dela med sig för hon vet att det finns alternativa vägar och för att hon vill oss väl.” Läs hela blogginlägget
Tom Arvidsson

"Otroligt nyttig föreläsning med många bra och konkreta tips på vad man kan göra i vardagen för att undvika att gå in i väggen och få balans i livet, Stort TACK"
Camilla Eriksson

"Har varit på en lättsam föreläsning om ett "tungt" ämne"
Birgitta Hansén

Läs hela inlägget »

Hallå där livspusslare! Är du regissören i ditt liv?

Två underbara dagar i Torsby. Jag fick äran att hålla två inspirationsföreläsningar för kommunen som haft lägst sjukfrånvaro de senaste två åren! #stolthet

Jag ville förmedla:

 • du är inte ensam
 • känslan av att vara på väg att tappa kontrollen
 • vikten av att vara sann/ärlig mot sig själv
 • se dig själv som en vinnare
 • att och hur vi kan ta
  kontroll och på så vis förändra våra beteenden, tankar och handlingar


Lycka är att bidra till att andra mår lite bättre
#igenkänningsfaktor
#positivatankar

#förebyggaohälsa
#egetansvar

"En bra föreläsning med många tips och goda tankar. Spännande att se om man klarar ett gnällfritt dygn. Fokusera på det som faktiskt fungerar"
Ninni Boss

"Tänk dig att du förebyggt minst en sjukskrivning ikväll, i bästa fall tre till fyra"
Tina Bengtsson

"Tack för ikväll. Jag kommer ihåg att du sa att man ska tänka på guldkornen man gjort/upplevt under dagen. Tycker jag är en bra idé. Jag jobbar som lärare och klassen har en "Guldkornsbok" som de skriver i varje fredag och berättar om vad som varit bra under vecka. Sånt är viktigt. Annars blir det lätt fokus på det som varit/är dåligt."
Kerstin Hedin

Läs hela inlägget »

Rotary Eskilstuna-Kloster 161124

Rotary sammanför engagerade människor som utbyter erfarenheter och vidtar åtgärder för att förbättra samhället överallt! 

Jag är så tacksam för att jag fick hålla en inspirationsföreläsning för er!

Tillsammans kan vi bidra till ett bättre samhälle! 

 

Rotary Munktellstaden 161127

"Therese Nilsson, författare, berättade för oss om hur man får en lyckligare vardag med bra struktur på sina måsten och tid för återhämtning!"

#balans
#lunchmöte
#inspiration
#positivatankar

Läs hela inlägget »

Jag blev inbjuden som gäst för att prata om min bok "Är du regissören i ditt liv".

I direktsändning...

Jag som avskyr att höra min egen röst inspelad.

Ibland undrar jag vad jag ger mig in på... men samtidigt gillar jag att kliva utanför min komfortzon och utmana mig själv...

Lyssna här

OBS! Välj alternativet "lyssna från delad tidpunkt"

Läs hela inlägget »

Jag delade med mig om hur jag undvek att gå in i väggen och tipsar om konkreta verktyg/metoder. En kväll med inspiration, diskussion och argumentation.

#problemet
#så gjorde jag
#så blev det

 

"Tack för en mycket bra och inspirerande föreläsning!"
Ann-Kristin Rydberg

Läs hela inlägget »

I kväll har jag haft äran att vara inspirationsföreläsare på Retunas sommaravslutning! ‪#‎fotbollstema‬ ‪#‎glädje‬ ‪#‎uppskattning.

 

Läs hela inlägget »

Läs min artikel på millingens.se, jag sammanfattar jag min väg till ett bättre liv - problemet, så gjorde jag och så blev det!

Läs mer 

Läs hela inlägget »

Markus Millingen
Har jobbat nu med arbetstrivsel, konflikthantering och gruppdynamik


Detta var långt ifrån den verklighet jag levde i sommaren 2013 då jag skulle ta steget fullt ut och få internationella uppdrag inom ett stort byggföretag.

Jag kände mig för första gången att jag på allvar började slappna av och det fanns otroliga möjligheter för mig. Det jag totalt missade och slog ifrån mig var att jag alltid kände trött, hängig och fruktansvärt lättretlig.

Jag hade under en längre tid gått från en person som gillade att hitta på saker vara social, till att sitta med en bärbar dator i knät och titta på massa ointressanta klipp på Youtube.

All min energi gick ut på att visa mig duktig på arbetet och att visa hur glad och rolig jag var, när jag var ute och festade.
Ju svårare jag fick att få till energi för att göra ett bra jobb ju mer började jag jobba över. Be om hjälp fanns inte på kartan eftersom då skulle folk inse att jag var fel man på fel plats.

Det hjälpte inte att jag hade beteendevetenskaplig utbildning eller utbildning inom krishantering jag såg inte mina egna misstag.
Men sommar 2013 kändes allt bättre och nu skulle jag verkligen få leva så som jag drömt om så länge.

Men redan i slutet på sommaren började jag få otroliga smärtor i ryggen. Jag bet ihop ville ju inte gå hemma sjukskriven, detta hade satt sig jättestarkt i ryggmärgen på mig, det är bara svaga människor som blir sjukskrivna.

Men en dag gick det inte längre. Jag vaknade helt genomsvett med en sådan smärta i ryggen att jag var säker på, att någon slagit mig medan jag sov. Detta var i oktober 2013.

Jag hade så ont att tårana ränn och jag kunde inte röra på mig. Paniken växte. Vad har hänt? Jag var säker där och då att jag skulle dö.
Så min själva sjukskrivning blev inte för utbrändhet utan för mina ryggproblem. Det var en enorm tur att jag hade ryggproblem då för att bli utbränd kunde inte jag bli.

Samtidigt som jag nu kämpade med min rygg där läkare efter läkare inte kunde ge mig rätt framtidstro med att ryggen kan bli bättre. De nedre kotorna är helt hopklämda och det finns massa problem som kan uppstå vid en operation.
Samtidigt som jag höll på med ryggen så började jag bete mig annorlunda där jag säger till mig själv att man behöver inte försäkra bilen och slänger den räkningen.

Jag börjar att undvika folk eftersom de känns som en konflikt kan uppstå när som helst. Jag har aldrig varit rädd för konflikter eller brytt mig om vad andra säger och tycker.

Nu var jag livrädd för detta. Jag började slänga obetalda räkningar och bröt ihop totalt när jag märkte att toalettpappret tagit slut. Jag minns hur jag lagt mig på sängen och grät eftersom det kändes så besvärligt att gå ner till affären.
Det känns otroligt lustigt idag när jag ser tillbaka på det att samma person bara ett halvår tidigare var projektledare på ett bygge med över 1000 personer.

I samma veva som jag mådde som sämst skulle jag bli livscoach och få andra att må bättre. Så jag utbildade mig inom KBT och ACT så jag skulle hjälpa andra på fötter.

Detta blev min räddning jag fick massa bra utbildning samtidigt som jag började jobba med mig själv och fick en massa hjälp från en hel klass.
Jag lärde mig att gå ifrån det där mysiga härliga att slippa ta ansvar för sitt eget liv och skylla på andra. Dom härliga meningar att ta bort alla energitjuvar ifrån ens liv.

Eller att det är yttre påverkan, som föräldrarna sa när man var mindre. Markus du blir påverkad av dina dåliga vänner.
Jag slutade jaga energitjuvar och skylla på andra och inriktade mig på att ha rätt fokus istället.

Jag kommer idag att inrikta mig på att förebygga tänket som privatperson, organisation och företag att undvika utbrändhet. Jag kommer ta med mig en hel del av de saker jag lärt mig när jag jobbat med arbetstrivsel men framförallt all samlad feedback från tiden innan och under min egen sjukskrivning.

Vill ni veta mer om detta kontaka och boka in mig för min föreläsning (sjukskriven och övergiven) där ni får massa mer än det ni läst nu.

Ni kan gå in på sidan www.millingens.se

Där kan ni läsa mer om mig.

Kontakta mig på 076 2290630 eller kontakt@millingens.se

Följ mig på facebook på https://www.facebook.com/millingens/

Med vänliga hälsningar

Markus Millingen

Läs hela inlägget »

Våga stå upp för dina behov samt kommunicera vad du tänker, känner och vill.

BEHOV

 • Jag behöver....
  få tid för mig själv.

TANKAR

 • Jag tänker...
  att jag aldrig gör något som jag vill.

KÄNSLOR

 • Jag känner...
  att det med egentid för att jag ska må bra

VILJOR

 • Jag vill...
  planera in aktiviteter som jag vill göra minst 3ggr/vecka
Läs hela inlägget »