SÅ DYR ÄR JOBBSTRESSEN

Visste du att arbetsgivarna i kommuner och landsting får betala 20 miljarder kronor per år för sjukfrånvaron?

Det framgår i senaste numret av Tidningen Vision.

Jag hade ju äran att få föreläsa i Torsby, kommunen som har lägst sjukfrånvaro. Det beror så klart på många saker. Men en framgångsfaktor tror jag är chefernas engagemang, självklart var de med på mina föreläsningar. Dessutom pratar de om arbetspåverkan och inte arbetrelaterad sjukskrivning. I Torsby är personalens hälsa en prioriterad fråga och de satsar på det förebyggande arbetsmiljöarbetet. De har ett gemensamt tänk kring rehabilitering och arbetsmiljö.

Jag önskar att fler kommuner och landsting kunde använda Torsby som ett gott exempel. Tillsammans kan vi hjälpas åt att förebygga stressrelaterade sjukskrivningar!


Läs artikeln

Kommentera gärna: