En artikel skriven av Markus Millingen

Markus Millingen
Har jobbat nu med arbetstrivsel, konflikthantering och gruppdynamik


Detta var långt ifrån den verklighet jag levde i sommaren 2013 då jag skulle ta steget fullt ut och få internationella uppdrag inom ett stort byggföretag.

Jag kände mig för första gången att jag på allvar började slappna av och det fanns otroliga möjligheter för mig. Det jag totalt missade och slog ifrån mig var att jag alltid kände trött, hängig och fruktansvärt lättretlig.

Jag hade under en längre tid gått från en person som gillade att hitta på saker vara social, till att sitta med en bärbar dator i knät och titta på massa ointressanta klipp på Youtube.

All min energi gick ut på att visa mig duktig på arbetet och att visa hur glad och rolig jag var, när jag var ute och festade.
Ju svårare jag fick att få till energi för att göra ett bra jobb ju mer började jag jobba över. Be om hjälp fanns inte på kartan eftersom då skulle folk inse att jag var fel man på fel plats.

Det hjälpte inte att jag hade beteendevetenskaplig utbildning eller utbildning inom krishantering jag såg inte mina egna misstag.
Men sommar 2013 kändes allt bättre och nu skulle jag verkligen få leva så som jag drömt om så länge.

Men redan i slutet på sommaren började jag få otroliga smärtor i ryggen. Jag bet ihop ville ju inte gå hemma sjukskriven, detta hade satt sig jättestarkt i ryggmärgen på mig, det är bara svaga människor som blir sjukskrivna.

Men en dag gick det inte längre. Jag vaknade helt genomsvett med en sådan smärta i ryggen att jag var säker på, att någon slagit mig medan jag sov. Detta var i oktober 2013.

Jag hade så ont att tårana ränn och jag kunde inte röra på mig. Paniken växte. Vad har hänt? Jag var säker där och då att jag skulle dö.
Så min själva sjukskrivning blev inte för utbrändhet utan för mina ryggproblem. Det var en enorm tur att jag hade ryggproblem då för att bli utbränd kunde inte jag bli.

Samtidigt som jag nu kämpade med min rygg där läkare efter läkare inte kunde ge mig rätt framtidstro med att ryggen kan bli bättre. De nedre kotorna är helt hopklämda och det finns massa problem som kan uppstå vid en operation.
Samtidigt som jag höll på med ryggen så började jag bete mig annorlunda där jag säger till mig själv att man behöver inte försäkra bilen och slänger den räkningen.

Jag börjar att undvika folk eftersom de känns som en konflikt kan uppstå när som helst. Jag har aldrig varit rädd för konflikter eller brytt mig om vad andra säger och tycker.

Nu var jag livrädd för detta. Jag började slänga obetalda räkningar och bröt ihop totalt när jag märkte att toalettpappret tagit slut. Jag minns hur jag lagt mig på sängen och grät eftersom det kändes så besvärligt att gå ner till affären.
Det känns otroligt lustigt idag när jag ser tillbaka på det att samma person bara ett halvår tidigare var projektledare på ett bygge med över 1000 personer.

I samma veva som jag mådde som sämst skulle jag bli livscoach och få andra att må bättre. Så jag utbildade mig inom KBT och ACT så jag skulle hjälpa andra på fötter.

Detta blev min räddning jag fick massa bra utbildning samtidigt som jag började jobba med mig själv och fick en massa hjälp från en hel klass.
Jag lärde mig att gå ifrån det där mysiga härliga att slippa ta ansvar för sitt eget liv och skylla på andra. Dom härliga meningar att ta bort alla energitjuvar ifrån ens liv.

Eller att det är yttre påverkan, som föräldrarna sa när man var mindre. Markus du blir påverkad av dina dåliga vänner.
Jag slutade jaga energitjuvar och skylla på andra och inriktade mig på att ha rätt fokus istället.

Jag kommer idag att inrikta mig på att förebygga tänket som privatperson, organisation och företag att undvika utbrändhet. Jag kommer ta med mig en hel del av de saker jag lärt mig när jag jobbat med arbetstrivsel men framförallt all samlad feedback från tiden innan och under min egen sjukskrivning.

Vill ni veta mer om detta kontaka och boka in mig för min föreläsning (sjukskriven och övergiven) där ni får massa mer än det ni läst nu.

Ni kan gå in på sidan www.millingens.se

Där kan ni läsa mer om mig.

Kontakta mig på 076 2290630 eller kontakt@millingens.se

Följ mig på facebook på https://www.facebook.com/millingens/

Med vänliga hälsningar

Markus Millingen

Kommentera gärna: